Όλο και πιο κοντά σε θερμό επεισόδιο ΕΕ - Ρωσία - Πολεμικά σχέδια με αιχμή του δόρατος το Βερολίνο Ημερομηνία:
Σήμερα 24/5/2025, 02:00 - Εμφανίσεις: 12
Το ψυχροπολεμικό κλίμα ανάμεσα στην Ευρώπη και τη Ρωσία χειροτερεύει μέρα με τη μέρα, με καθημερινές αερομαχίες πάνω από τη Βαλτική να αυξάνουν την πιθανότητα ενός θερμού επεισόδιο που θα μπορούσε να πυροδοτήσει την επέκταση του ουκρανικού πολέμου έξω από τα σύνορα της χώρας.
Ένα ρωσικό μαχητικό-βομβαρδιστικό αεροσκάφος Su-24 που εκτελούσε επικίνδυνους ελιγμούς χθες το βράδυ αναχαιτίστηκε από την πολωνική Πολεμική Αεροπορία, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε σήμερα (23/5) ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Βλαντισλάβ Κοσινιάκ-Καμίς.
Το μέχρι πρότινος ήπιο Βερολίνο αναφορικά με το ουκρανικό ζήτημα έχει κάνει στροφή 180 μοιρώνgoogletag.cmd.push(function() { googletag.display(\"300x250_m1\"); }); Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η εντολή για την αναχαίτιση του αεροσκάφους δόθηκε από την κοινή επιχειρησιακή διοίκηση των συμμαχικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη και τα πολωνικά μαχητικά αεροπλάνα εντόπισαν το αεροσκάφος, το αναχαίτισαν και το απέτρεψαν αποτελεσματικά.
Σήμερα, όμως, κατεγράφη και άλλη μια ένταση στα ανατολικά σύνορα της Ευρώπης.
Ειδικότερα, το υπουργείο Άμυνας της Φινλανδίας ανακοίνωσε ότι δυο ρωσικά στρατιωτικά αεροπλάνα θεωρούνται ύποπτα για παραβίαση του εναέριου χώρου της σκανδιναβικής χώρας.
googletag.cmd.push(function() { googletag.display(\"300x250_m2\"); }); Με αιχμή του δόρατος το Βερολίνο Εν τω μεταξύ, το μέχρι πρότινος ήπιο Βερολίνο αναφορικά με το ουκρανικό ζήτημα έχει κάνει στροφή 180 μοιρών υπό τη νέα ηγεσία του Φρίντριχ Μερτς, που απειλεί ευθέως τη Ρωσία, με τη Γερμανία να αναπτύσσει μόνιμα στρατεύματα σε άλλη χώρα για πρώτη φορά μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Η χώρα μετατρέπεται ξανά σε μια ισχυρή πολεμική μηχανή.googletag.cmd.push(function() { googletag.display(\"300x250_middle_2\"); }); Οι στρατιωτικές δαπάνες του Βερολίνου εκτινάχθηκαν στα 77,8 δισ.
ευρώ (88,5 δισ.
δολάρια) το 2024, εκθρονίζοντας την Ινδία από την τέταρτη θέση παγκοσμίως.
Πλέον είναι πίσω μόνο από τις ΗΠΑ, Κίνα και Ρωσία.
Η Γερμανία ξοδεύει πλέον το 1,9% του ΑΕΠ της χώρας, πλησιάζοντας τον τρέχοντα στόχο του ΝΑΤΟ του 2%.